IMAGE GALLERY

Névnap

2019. Februarie 23. Sâmbătă
Alfréd, Mirtill
Sunrise at 06:40,
Sunset at 17:27.

Tomorrow will be
Mátyás, Jázmin
name-day

ANUNŢURI

Facebook Like Box

 Despre existenţa şcolii sunt date exacte numai din anul 1752. Dar din salariul şi din situaţia învăţătorului de atunci putem tr age concluzia că deja în secolul al XVII-lea exista şcoală în Dalnic. Acesta era un învăţământ organizat, pe care o susţinea biserica .În 1874 învăţământul organizat încetează şi se înfiinţează şcoala de stat.

 În 1882 în sistemul şcolii se întâmplă o nouă schimbare, statul preia funcţionarea şcolii. Atunci şcoala încă nu avea clădiri în proprietate. Se predă în mai multe zone ale satului, patru învăţători se ocupau cu un jur de 200 de elevi.
Numai în 1896 se construieşte de către statul maghiar clădirea şcolii, care asigura condiţii optime pentru învăţământul de atunci. În clădirea aceasta funcţionează şi astăzi Şcoala cu clasele I-VIII ,,Darkó Jenő”. După cel care s-a dat numele şcolii, Darkó Jenő, s-a născut în Dalnic, bizantinolog, a fost membru al Academiei Maghiare de Ştiinţe. Pe şcoala noastră o face îndeosebi atractivă cele două hectare de spaţii verzi şi livezi.

sisopp

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)